🏁 Miejsce: Wrocław 
🕙 Godz: 18:00 – 21:00

Na warsztacie:
🍀 dowiesz się o rodzajach mąk,
🍀 jak przygotować samodzielnie zakwas na chleb,
🍀 o co chodzi w fermentacji chlebowej,
🍀 jak upiec własny bochenek korzystając ze swojego domowego piekarnika – tak! Nie potrzebujesz nic więcej,
🍀 jakie dodatki możesz dodawać do chleba,
🍀 dowiesz się o oddziaływaniu chleba na zdrowie.

W pakiecie otrzymasz:
👉 dojrzały i silny zakwas żytni, który będzie można od razu użyć do samodzielnego wypieku chleba,
👉 mąkę do wypieczenia pierwszego bochenka chleba,
👉 skrypt z warsztatu z wiedzą i przepisem na chleb,
👉 dostęp do tworzącej się zamkniętej grupy na facebooku, gdzie możesz pochwalić się swoimi wypiekami, spytać innych uczestników warsztatów o ich doświadczenia, czy modyfikacje przepisów, albo o podzielenie się zakwasem, bo Wasz przepadł kiedy wy byliście na swoim upragnionym urlopie 😉

Co będziemy robić:
👍 każdy przygotuje swój zakwas, który zabierze do domu,
👍 Wyrobię chleb, aby zobaczyć, że to nie takie trudne,
👍 upieczemy wspólnie chleb żytni i orkiszowy na żytnim zakwasie,
👍 porozmawiamy o pieczeniu chleba, mąkach i dodatkach do pieczywa.

💡 W ramach poczęstunku kromale z pastą 🙂

💡 Na miejscu będzie możliwość zakupu lub zamówienia mąki do wypieku chleba używanej na warsztatach.

 

Kup bilet na

 

Prowadzący, Bartłomiej Pawlaczyk, o sobie:

Cześć 🙂 Szukając drogi do zdrowia i równowagi pierwsze kroki pokierowałem w stronę właściwego odżywiania z ogromnym sukcesem. W wyniku tych doświadczeń połączonych z wykształceniem zacząłem edukować w kwestiach zdrowia. 

Dlaczego chleb?
Ukończyłem Zarządzanie i Inżynierię Produkcji Żywności na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Moją pracę magistersko-inżynierską pisałem i broniłem z Przygotowywania do wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w jednej z większych i z dużymi tradycjami piekarni we Wrocławiu. Piekarnię poznawałem pracując na różnych stanowiskach i w różnych porach dnia. Przygotowałem audyt HACCP (pytania dotyczące m.in. higieny i bezpieczeństwa biologicznego) oraz przeszkoliłem w tym temacie ponad 20 pracowników piekarni. Wiele lat później upiekłem swój pierwszy domowy chleb na zakwasie i odtąd, a minęło już dobre kilka lat, żaden inny nie smakuje już tak dobrze 😉

Jestem wręcz pewien, że smak i aromat mojego chleba przypadnie i Tobie do gustu 😉
W ramach edukacji zdrowotnej uczę też jak poprawnie oddychać, aby móc pozbyć się wielu objawów i dolegliwości. W tym chrapania, astmy, wysokiego ciśnienie, czy wiecznie zatkanego nosa. Uwielbiam tańczyć i chodzić po górach.

Cena: (uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza)

119 zł przy wczesnym opłaceniu opłaceniu

🌟 140 zł przy opłaceniu w drugim terminie

👍159 zł przy opłaceniu przed ostatnim gwizdkiem

⚡ 200,00 zł w dniu warsztatu do godziny 12:00 ⚡ – opłata możliwa wyłącznie blikiem na numer telefonu, przelewem expresowym lub gotówką na miejscu – wymagana wcześniejsza rejestracja telefoniczna lub poprzez messenger

 👍 Opłać zaliczkę 50 zł już teraz, a resztę opłać na miejscu.

Opłaty z rezerwacją miejsca możesz dokonać na dole strony.

Terminy płatności i możliwość opłacenia zaliczki lub całego biletu dostępne również na https://app.evenea.pl/event/pieczenie-chleba-zakwas/

 lub po prostu Opłać przelewem zgodnie z terminem wpłaty podanym pod powyższym linkiem:

BioBart Bartłomiej Pawlaczyk

96 1140 2004 0000 3302 7658 5161 (mBank)

Tytułem: Imię i nazwisko warsztaty chleb DD/MM/RRRR x1

lub x2 lub x3 – w zależności ile osób rejestrujesz na to wydarzenie

⛳ Opłacenie ceny w całości lub części* (zaliczka 50 zł) rezerwuje miejsce (liczy się data wpływu).
*W przypadku zgłoszonej wcześniej rezygnacji z uczestnictwa pobierane jest 10 zł z wpłaconej kwoty w celu pokrycia kosztów administracyjnych. W sytuacji braku zgłoszenia nieobecności na warsztatach wartość zaliczki (50 zł) przepada w całości. Reszta wpłaconej kwoty zwracana na wskazany, drogą mailową, nr konta bankowego.

⛳ Można też bez dodatkowych opłat przekazać zaliczkę na uczestnictwo innej osobie lub na podobny warsztat w późniejszym terminie.

Można także opłacić warsztaty robiąc przelew na konto bankowe.
Chcąc skorzystać z tej opcji proszę do mnie napisać a wyślę numer konta bankowego.

Kontakt:
📞 telefoniczne lub SMS 727 902 894
📩 e-mail: kontakt@szkolazdrowegogotowania.pl
📱 messenger 

 

 Zapraszam do polubienia profilu: www.facebook.com/SzkolaZdrowegoGotowania/

 

⛳ Liczba miejsc jest ograniczona do 6 osób, więc mamy bardzo kameralne grono.

⛳ Liczba miejsc jest bardzo ograniczona. Wymagane jest zebranie minimum 3 osób w celu odbycia warsztatów.

⛳ Organizator zastrzega sobie prawo odwołania lub przesunięcia warsztatów jeśli nie zbierze się minimalna grupa pięciu osób lub z innej ważnej przyczyny. W takim przypadku zaliczka jest zwracana w całości lub na życzenie zaliczana w poczet następnego terminu warsztatu.