🏁 Miejsce: Wrocław lub inne miejsce w Polsce
🕙 Godz: 18:00 – 21:00 lub do indywidualnego ustalenia

Na warsztacie:
🍀 dowiesz się o rodzajach mąk,
🍀 jak przygotować samodzielnie i dbać o zakwas na chleb,
🍀 o co chodzi w fermentacji chlebowej,
🍀 jak upiec własny bochenek korzystając ze swojego domowego piekarnika – tak! Nie potrzebujesz nic więcej,
🍀 jakie dodatki możesz dodawać do chleba,
🍀 dowiesz się o oddziaływaniu chleba na zdrowie – za i przeciw.

W pakiecie otrzymasz:
👉 dojrzały i silny zakwas żytni, który będzie można od razu użyć do samodzielnego wypieku chleba,
👉 mąkę żytnią do wypieczenia pierwszego bochenka chleba,
👉 słój na na rozpoczęcie hodowli swojego zakwasu (już na warsztatach),
👉 skrypt z warsztatu z wiedzą, a w nim opisany proces hodowli zakwasu, proces wypieku chleba, przepis na chleb i in.,
👉 opieka po warsztacie: jeśli coś Tobie nie wyjdzie z hodowlą własnego zakwasu lub w wypieku swojego własnego chleba to w ramach warsztatu masz u mnie dodatkową rozmowę telefoniczną, na której znajdziemy rozwiązanie, aż do skutku – czyli do udanego wypieku,
👉 dodatkowo otrzymasz dostęp do tworzącej się zamkniętej grupy na facebooku, gdzie możesz pochwalić się swoimi wypiekami, spytać innych uczestników warsztatów o ich doświadczenia, czy modyfikacje przepisów, albo o podzielenie się zakwasem, bo np. Twój przepadł podczas upragnionego urlopu 😉

Co będziemy robić:
👍 Każdy rozpocznie proces hodowania swojego młodego zakwasu i zabierze do domu, aby w nim kontynuować proces hodowli,
👍 Wyrobię chleb, aby pokazać, że to nie takie trudne,
👍 Każda osoba będzie mogła dotknąć i sprawdzić gęstość, wilgotność, konsystencję ciasta chlebowego, aby wiedzieć do czego dążyć przy samodzielnym wyrabianiu chleba,
👍 upieczemy wspólnie chleb żytni i orkiszowy na żytnim zakwasie,
👍 porozmawiamy o pieczeniu chleba, mąkach i dodatkach do pieczywa.

💡 W ramach poczęstunku dla chętnych kromale z pastą 🙂

💡 Na miejscu będzie możliwość zakupu lub zamówienia mąki do wypieku chleba używanej na warsztatach.

 

 Prowadzący, Bartłomiej Pawlaczyk, o sobie:

Cześć 🙂 Szukając drogi do zdrowia i równowagi pierwsze kroki pokierowałem w stronę właściwego odżywiania. Z ogromnym sukcesem – odzyskałem zdrowie. W wyniku tych doświadczeń połączonych z wykształceniem zacząłem edukować w kwestiach zdrowia. 

Dlaczego chleb?
Ukończyłem Zarządzanie i Inżynierię Produkcji Żywności na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Moją pracę magistersko-inżynierską pisałem i broniłem z Przygotowywania do wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w jednej z większych, i z dużymi tradycjami, piekarni we Wrocławiu. Piekarnię poznawałem pracując na różnych stanowiskach i w różnych porach dnia. Przygotowałem audyt HACCP (pytania dotyczące m.in. higieny i bezpieczeństwa biologicznego) oraz przeszkoliłem w tym temacie ponad 20 pracowników piekarni. Wiele lat później upiekłem swój pierwszy domowy chleb na zakwasie i odtąd, a minęło już dobre kilka lat, żaden inny nie smakuje już tak dobrze 😉 W tej drodze dużo eksperymentowałem z wypiekiem chleba na zakwasie uzyskująć dużo wiedzy i doświadczenia, które przekazuję dalej. To pozwoliło mi uzyskać mój złoty standard, który daje Tobie pewność udanego wypieku.

Jestem wręcz pewien, że smak i aromat mojego chleba przypadnie i Tobie do gustu 😉

 

W ramach edukacji zdrowotnej uczę też jak poprawnie oddychać, aby móc pozbyć się wielu objawów i dolegliwości. W tym chrapania, astmy, wysokiego ciśnienie, czy wiecznie zatkanego nosa. Uwielbiam tańczyć i chodzić po górach.

Jeśli chcesz poznać moją historię zapraszam do lektury: 
https://zdroweoddychanie.pl/historia-mojego-oddechu/

Cena: 
– uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza,
– w przypadku zorganizowanych grup możliwość wyceny indywidualnej  – +48 727 902 894 kontakt@SzkolaZdrowegoGotowania.pl

149 zł przy wczesnym opłaceniu opłaceniu

🌟 169 zł przy opłaceniu w drugim terminie (7 dni przed terminem)

👍189 zł przy opłaceniu przed ostatnim gwizdkiem (3 dni przed terminem)

⚡ 222 zł w dniu warsztatu ⚡ – opłata możliwa wyłącznie blikiem na numer telefonu, przelewem expresowym lub gotówką na miejscu – wymagana wcześniejsza rejestracja telefoniczna

 👍 Opłać zaliczkę 50 zł już teraz, a resztę opłać na miejscu.

Jeśli obecnie jest ogłoszony kolejny termin warsztatu to opłaty z rezerwacją miejsca możesz dokonać na dole strony
lub
terminy płatności i możliwość opłacenia zaliczki lub całego biletu dostępne również na https://app.evenea.pl/event/pieczenie-chleba-zakwas/
lub
po prostu 
Opłać przelewem całość lub zaliczkę:

BioBart Bartłomiej Pawlaczyk

96 1140 2004 0000 3302 7658 5161 (mBank)

Tytułem: Imię i nazwisko warsztaty chleb DD/MM/RRRR x1

lub x2 lub x3 – w zależności ile osób rejestrujesz na to wydarzenie

 

 

 Zapraszam do polubienia profilu a będziesz na bieżąco, w tym o terminie najbliższych warsztatów: www.facebook.com/SzkolaZdrowegoGotowania/

⛳ Opłacenie ceny w całości lub części* (zaliczka 50 zł) rezerwuje miejsce (liczy się data wpływu).

*W przypadku zgłoszonej wcześniej rezygnacji z uczestnictwa pobierane jest 20 zł z wpłaconej kwoty w celu pokrycia kosztów administracyjnych. W sytuacji braku zgłoszenia nieobecności na warsztatach wartość zaliczki (50 zł) przepada w całości. Reszta wpłaconej kwoty zwracana na wskazany drogą mailową, nr konta bankowego. 

⛳ Można też bez dodatkowych opłat przekazać zaliczkę na uczestnictwo innej osobie lub na podobny warsztat w późniejszym terminie.

 

 

 

Kontakt:
📞 telefoniczne lub SMS 727 902 894
📩 e-mail: kontakt@szkolazdrowegogotowania.pl
 

⛳ Liczba miejsc jest ograniczona. Wymagane jest zebranie minimum 5 osób w celu odbycia warsztatów.

⛳ Wymagane jest zebranie minimum 5 osób w celu odbycia warsztatów.

⛳ Organizator zastrzega sobie prawo odwołania lub przesunięcia warsztatów jeśli nie zbierze się minimalna grupa osób lub z innej ważnej przyczyny. W takim przypadku zaliczka jest zwracana w całości lub na życzenie zaliczana w poczet następnego terminu warsztatu.

Na moich warsztatach była już nawet telewizjaMożesz obejrzeć jak było w krótkiej relacji w internetowym TVP3 w „Fakty o poranku”.
Aby obejrzeć relację należy przewinąć do czasu: 51:24

https://wroclaw.tvp.pl/41011787/25012019

Kadry z nagrania (logo dodałem samodzielnie do zdjęć):

Wypieki na warsztatach i wypieki uczestników po warsztatach